طرز تهیه ماکارونی با سویا
مواد لازم :
ماکارونی فرمییک بسته
پیازدرشت یک عدد
بزرگ سویا دو پیمانه
فلفل دلمه ای متوسط یک عدد
پودر آویشن دو قاشق چای خوری
زردچوبه یک قاشق چای خوری پر
رب گوجه فرنگی
نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه :
ابتداسویا را در آب گرم خیس کنید و یکی دو ق.س سرکه در آن بریزید و بعد از نیم ساعت در صافی ریخته و با دست خوب بفشارید تا آب سویا کاملاً گرفته شود.بعد داخل ماهی تابه و بدون روغن بریزید و چند دقیقه بدون روغن روی حرارت هم بزنید تاآب باقی مانده در سویا تبخیر شود.
حالا سویا را کناربگذارید تا بعد.
پیاز را ریز خرد کنید و باچند قاشق روغن تفت دهید تا نرم شود، فلفل دلمه ای را ریز خرد کنید وهمراه سویای آب گرفته ،پیاز و دو قاشق آبغوره اضافه کنید وپنج شش دقیقه تفت دهید و نمک و فلفل و زردچوبه و آویشن و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و حدود سه چهاردقیقه ی دیگر تفت دهید و سپس یک و نیم پیمانه آب درون آن ریخته و اجازه دهید با حرارت کم بپزد و به روغن بیفتد.
در یک ظرف مناسب آب به اندازه لازم ریخته و با دوسه ق.غ خوری نمک ، روی حرارت بجوشانید، وقتی آب جوشید ماکارونی را داخل آب جوش ریخته و اجازه دهید تا ماکارونی بپزد. بعد از پخت ، ماکارونی را در صافی ریخته و دوسه لیوان آب روی آن بریزید تا نمک اضافی آن گرفته شود.بعد داخل ظرفی که می خواهید ماکارونی را دم کنید ، کمی روغن ریخته و روی حرارت گذاشته تا گرم شود بعد ظرف رااز روی حرارت بردارید و یک تکه نان لواش ،
به عنوان ته دیگ بگذارید .بعد مخلوط سویا و ماکارونی آبکش شده را با هم مخلوط کنید وروی ته دیگ بریزید و با دم کنی و شعله پخش کن حدود بیست دقیقه با حرارت ملایم دم کنید.وسپس میل کنید.
************
چگونه سویا را خوشمزه کنیم؟
حتما در مورد سویا مطلب زیاد خوانده اید و گاهى از آن در تهیه غذاهاى مختلف استفاده کردهاید. اما با بو و طعم آن هنوز
مشکل دارید و یا به خاطر نفخ زیادى که ایجاد مىکند حاضر به استفاده دوباره از آن نیستید.
اما من با روشى که به کار بردم علاوه بر آنکه به طور کامل طعم و بو و حتى نفاخ بودن آنرا از بین بردم ، همچنین چند غذاى لذیذ به لیست غذاهاى خانواده اضافه کردم.
پیاز در غذاهاى رژیمى و سالم نقش اساسى دارد. البته به شرطى که از آن به شکل درست استفاده کنیم.
در این روش استفاده از پیاز و چند ادویه و گرفتن آب سویاى خیس کمک زیادى به شما مىکند که یک غذاى خوب و خوشمزه داشته باشید.
در اینجا من ابتدا طرز تهیه خوراک سویا و سیب زمینى را آموزش مىدهم و در ادامه طرز پخت همبرگر گیاهى. امیدوارم این پست براى شما هم قابل استفاده باشد.
طرز تهیه خوراک سویا و سیب زمینى :
سویا : یک و نیم لیوان
پیاز متوسط : 2 عدد
پودر تخم گشنیز : نصف قاشق غذاخورى
ادویه کارى : نصف قاشق غذاخورى
پودر سیر : نصف قاشق غذاخورى
نمک و فلفل : مقدارى
روغن : 3 قاشق غذاخورى
سیب زمینى متوسط : 3 عدد
طرز تهیه : سیب زمینىها را پوست گرفته و نگینى خرد کرده و با آب و کمى نمک بپزید ولى له نشود و سپس آبکش کنید.
سویا را در آب ولرم 30 دقیقه خیسانده و سپس آب آن را خارج کنید. براى این کار سویاى خیس را در پارچه اى ریخته و آن را محکم فشار دهید تا آب آن خارج شود. چون خود این آب یکى از عوامل نفخ سویاست.
با یک چاقوى تیز و روى تخته مخصوص آشپزى سویا را ریز خرد کنید.
پیازها را خرد کنید و در ظرف پخت با 1 قاشق روغن خوب مخلوط کنید و سپس شعله زیر آن را روشن کنید و 2 دقیقه با حرارت کم تفت دهید و سپس سویاى خرد شده را روى پیازها بریزید و در ظرف را ببندید.
2 یا 3 دقیقه که گذشت در ظرف را باز کرده و مواد را کمى هم بزنید. حرارت در تمام مدت پخت باید کم باشد چون از روغن کم استفاده مىکنیم.
مرتب در ظرف را باز کنید و هم بزنید و بعد از 10 دقیقه 2 قاشق روغن اضافه کنید و در اینجا ادویه ها را هم روى مواد ریخته و خوب تفت دهید. با فاصله کم سر بزنید که ته نگیرد و مرتب هم بزنید تا هم پیاز ها کوچکتر شوند و هم ادویه ها خوب تفت بخورند.
سیب زمینىهاى پخته را هم اضافه کرده و نمک و فلفل زده و چند دقیقه سیب زمینىها را همراه مواد تفت دهید و سپس شعله را خاموش کنید.
نکته : پودر تخم گشنیز هم خوشبو کننده و طعم دهنده این غذاست و هم ضد نفخ است.
نکته : با همین مواد و اضافه کردن کمى جعفرى خرد شده مىتوانید سمبوسه هاى خوشمزه هم درست کنید.
طرز تهیه همبرگر گیاهى :
مواد لازم :
سویا : یک و نیم لیوان
پیاز : 2 عدد متوسط و نگینى خرد شده
هویج و کدوى متوسط : هرکدام 3 عدد درشت رنده شده
تخم مرغ : 1 عدد
خمیر 1 نان باگت (درشت پودر شده)
پودر تخم گشنیز و ادویه کارى پودر سیر : هرکدام نصف قاشق غذاخورى
زرد چوبه و نمک و فلفل : مقدارى
روغن براى سرخ کردن
طرز تهیه : سویا را به روش بالا (خوراک سویا و سیب زمینى) آبکش و سپس چرخ کنید.
همه مواد را در ظرف ریخته و خوب مخلوط کنید و 10 دقیقه استراحت دهید تا خمیر باگت آب مواد را به خود جذب کند و دوباره کمى ورز دهید. می بینید که چسبندگى مواد بیشتر شده است.
از مواد به اندازه یک پرتقال درشت جدا کرده و به شکل همبر فرم داده و با کمى روغن و حرارت متوسط سرخ کنید.
نکته : وقتى پیاز را نگینى خرد کنید موقع سرخ شدن همبرها خوش طعم و خوش بو مىشوند.